Bejelentés


Szakállas agáma,-Hüllők


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

2015. Október. 3.

Sziasztok. Már rég nem írtam külföldi munka miatt. Van egy két fejlemény nagyjából az összes állat ki cserélődőt.  Megtekintheted a galériában. Jelenleg van 7db pici agámám. A szülők Translucent hím +  Orange leatherbacks nőstény, a kicsiken sajnos nem látszódnak a translucent jellemzői. De genetikailag hordozzák magukban. Ezért ők HET. Translucentek. De még nem elvihetők mert még kicsik.  Még pár hét kell hozzá. A napokban kel még kicsi agáma majd teszek fel képet.

SZÜLŐK:

 

Kicsik:  Orange  leatherbacks/normál  HET. Translucent.

2014. Április. 23.

Hát van egy két fejlemény Herkules. Leatherbacks Hím, és Gizi. Orange (Narancs) nőstény párzásából. Gizi lerakta a tojásokat. 13db. De ez volt neki az első párzása és tojás rakása is, valószínű ennek következménye, hogy mind terméketlen. Reméljük a következő nagyobb sikerrel lesz. Agáta. Orange nőstény. +  Citrus hím. Nála még nem érkeztek tojások. Szabrina. Hypo sandfire nőstény. + Citrus orange hím. Nála először érkezett 3db. (És kettő bent maradt.) A háromból 2 termékeny. Majd elvittem állatorvoshoz és ultrahang segítségével megalapítottuk még 2 van benne. Ebből az egyiket injekció segítségével lerakta, úgy egy hét múlva, amit meg is találtam a másikat is valószínű lerakta, de sehol se találtam talán valahol a homokban elkeveredett. Az utolsó tojás terméketlen volt. Hát ennyi, ez nem kezdődik valami jól. De reméljük a fojtatás jobb lesz.

2014. Március. 29.

Sokan kérdezték tőlem mit kell csinálni a frissen kelt agámákkal. Ezért leírtam én mit szoktam csinálni. A leírás megtalálható az -Agáma tojások fejlődése végén, meg a -Szakállas agáma leírásban is. Még kettő taggal bővült a kis csapatunk. Egy Translucent Green Pastel. És egy kis bőrhátú hímmel. Neki a színét még nem tudom be határolni, mert a szülők ismeretlenek. És a színe még sokat fog változni. A képek megtekinthetők a -Galéria agámáimról albumban. Még egy párzás is történt.  Herkules. Leatherbacks Hím, és Gizi. Orange (Narancs) nőstény között. A tojások sajnos még váratnak magukra. Annak ellenére hogy volt több sikeres párzás a leányzók nem kapkodják el a dolgot.

2014. Február.13.

Megtörtént a második párzás is.
Köztük: Agáta. Orange nőstény. +  Citrus hím.

 

 

2014. Február. 5.

Már mindenki fel ébredt a teleltetésből. És az első párzás is megtörtént.
Köztük: Szabrina. Hypo sandfire nőstény. + Citrus orange hím.
Kíváncsian várom milyen kicsik lesznek.

2013. November. 7.

Kettő agámával bővült az állomány. Remélem, jövőre szép kicsiket produkálnak. A felnőtt agámákat már elraktam teleltetni. A hagyományos módon:
-Körülbelül 2hete visszaesett az étvágya, és már nem annyira aktívak. Ezért 2napja megkapták azt utolsó etetést. Ami bazsalikom volt, mert annak van egy enyhe féreghajtó hatása, biztos, ami biztos. Most egy-másfél hétig normál hőmérsékleten lesznek. Gyakori langyos fürdetéssel. Hogy a bélrendszerük rendesen kiürüljön. Mert ahhoz hogy jól teleljenek nem szabad semminek leni bennük. Mert betegek lesznek. Ezután fokozatosan lejjebb viszem a hőmérsékletet, meg rövidítem a nappalokat. Ez körülbelül 3napot vesz igénybe. Majd egy sötétebb hűvösebb (10-14°C) helyre teszem őket. Én nagy festékes vödröt használok tetővel, aminek a teteje ki vannak fúrva. Az aljára teszek egy ki homokot, hogy kényelmes legyen nekik. Egy kisebb edénybe rakok nekik vizet, ha közben megszomjaznának. Minden héten legalább egyszer rájuk nézek, hogy minden rendben velük. A teleltetés kb 1,5-2hónapig tart. Utána az egész folyamat fordítva visszafelé. A hőmérsékletet és a fényt fokozatosan emelni. Etetést mikor már tejesen visszaállt, el lehet kezdeni teljesen normálisan. Én csak az egy évnél idősebb agámáimat teleltetem, a fiatalabbat nem. Mert nekik nincs elég zsírrétegük, hogy biztosan átvészeljék. A nagyon vékony, vagy beteg, esetleg férges állatot sem szabad teleltetni. Mert akár az állat pusztulásához is vezethet.

 

Az új Hím. Leatherbacks hím.

 

 

Új leányzó. Hypo sandfire nőstény.

 

 

2013.Június.16.

 

A május 22. kelt kis agámák szépen fejlődnek is Színesednek. Mindegyik önállóan eszik. Vadászik.

 

 

 

2013 Május 22.

 

Végre kelnek a kicsi agámák. Az első 05. 16. kelt és még mindig folyamatosan kelnek. Elégé széthúzzák. Jelenleg 6db van tejesen kint 2 éppen kel 4 tojásra még várunk.

 

 

 

2013 Május 11.

 

Ma a nőstény agámám lerakott 21db tojást ebből sajnos 9db rossz volt a többit beraktam a keltetőbe. Az előző tojások még nem keltek, ki de bármikor megtörténhet. Látványosságért.
Kelés előtti agáma tojás, mellé rakva frissen lerakott agáma tojás. A tojások a keltetés alatt több millimétert növekszenek.

 

 

2013. Március. 13.

 

Végre tegnap megérkeztek az első tojások. 21db lett. Ebből 6db nagy valószínűséggel nem jó. Kíváncsi vagyok, milyen picik lesznek. Mert most két apa jelöltem is van.(Jenő, és az új hím.) Sajnos Piros már nincs velünk. De érkezett egy új tag is, egy kb. 2éves, piros hím. Ő még nem apa jelölt. Hanem a citromsárga hím.

 

 

 

 

 

2013. Február 26.

Már történt sikeres párzás az új hímmel. És a nőstényem is elég szépen gyarapszik. Remélem, nemsokára meglesznek a tojások. Két darab agámával bővült a csapat. Most jelenleg 5db növendék nőstényem 1db felnőtt nőstény, és 1db felnőtt hím. De ha minden jól jön össze a jövő héten jön még egy Red felnőtt hím.

 

 

2012. December 21.

Körülbelül egy hete felébresztetem a nagy agámáimat. Remélem most lassan lesz tojás eredmény. A hímet és a nőstényt összeraktam. De még nincs nagy udvarlás. Lehet hogy kel még egy kis idő míg feloldódnak.

 

 

012.Október 17.

Kedves látogató! A nőstényem a sikeres párzás ellenére mégsem akar idén több tojást rakni. Inkább szundikálna egyet (telelne). Körülbelül 2hete visszaesett az étvágya, és már nem annyira aktív. Ezért 2napja megkapták azt utolsó etetést. Ami bazsalikom volt, mert annak van egy enyhe féreghajtó hatása, biztos, ami biztos. Most egy-másfél hétig normál hőmérsékleten lesznek. Gyakori langyos fürdetéssel. Hogy a bélrendszerük rendesen kiürüljön. Mert ahhoz hogy jól teleljenek nem szabad semminek leni bennük. Mert betegek lesznek. Ezután fokozatosan lejjebb viszem a hőmérsékletet, meg rövidítem a nappalokat. Ez körülbelül 3napot vesz igénybe. Majd egy sötétebb hűvösebb (10-14°C) helyre teszem őket. Én nagy festékes vödröt használok tetővel, aminek a teteje ki vannak fúrva. Az aljára teszek egy ki homokot, hogy kényelmes legyen nekik. Egy kisebb edénybe rakok nekik vizet, ha közben megszomjaznának. Minden héten legalább egyszer rájuk nézek, hogy minden rendben velük. A teleltetés kb 1,5-2hónapig tart. Utána az egész folyamat fordítva visszafelé. A hőmérsékletet és a fényt fokozatosan emelni. Etetést mikor már tejesen visszaállt, el lehet kezdeni teljesen normálisan. Én csak az egy évnél idősebb agámáimat teleltetem, a fiatalabbat nem. Mert nekik nincs elég zsírrétegük, hogy biztosan átvészeljék. A nagyon vékony, vagy beteg, esetleg férges állatot sem szabad teleltetni. Mert akár az állat pusztulásához is vezethet. Egy újabb állattal bővült az állomány. Ha kíváncsi vagy rá megtekinthető a galériában, a Piri név alatt.

 

2012. Szeptember 4.

Ma sikerült párosítani Jenőt és Agátát. Jenő sokkal sárgább, mint az elődje Igi. Ha minden rendben megy, akkor 3-4hét múlva lesznek tojások. Kíváncsi leszek az utódokra.

2012.Július 30.

A picik szépen fejlődnek. Jelenleg 9-en vagyunk. Sajnos 2 tojás nem kelt ki. 2 kis agáma meg már új gazdiukhoz kerültek. 

 

2012 Június 21.

Június 18-án elkezdtek kikelni az április 6-án lerakott tojások. 9db már kint van. Egy sajnos rossz volt, 4 még várat magára. Majd meglátjuk,hogy mi lesz belőlük. Össze hasonlítás képen feltettem egy képet a galériába, ahol egy másfél hónapos agámát tettem egy újszülött mellé. Így látszik mennyit számít másfél hónap.

2012 május 12.

Tévedtem ennyi idő eltelte után is képes tojás kikelni, mert tegnap az utolsó tojás is kikelt. Már szépen esznek a többiek, kivéve az az egy aki eddig se akart meg a frissen kelt.

 

2012 május 8.

Az egy darab tojás ami kétséges volt sajnos elpusztult a
2db-ból ami nem kelt ki az egyik úgy szintén elpusztult. Az utolsó tojásnak sem adok sok esélyt, ilyenkor ennyi idő elteltével az utolsó keléstől nem nagyon kelnek már ki. De azért még bent hagyom a keltetőbe egy pár napig. A 8 kis agáma közül már 7 nagyon szépen eszik csak egy van aki nem igazán akar enni de remélem még ő is meggondolja magát és nekiáll.


2012 május 5.

Vére kelnek az agámák. A 11 tojásból 8db már kikelt 2db még várat magára 1db meg kétséges majd meglátjuk.


 

2012 május 1.

Tegnap megnéztem a tojásokat. Sajnos még egy sem kelt ki. Nincs bajuk csak alacsonyabb hőmérsékleten keltetem, ezért kelnek lasabban. Állítólag így egészségesebbek lesznek. Április 6-án lerakott tojásból 6db. lett terméketlen.

2012 április 15.

Tegnap megnéztem a tojásokat. És sajnos észre vettem, hogy ami össze volt ragadva tojás és a fele rossz volt a jó oldala is megfertőződött, és sajnos a jó tojás is elpusztult. Már penészesedet és kezdett behorpadni. Ezért kivettem, hogy a többit ne fertőzze meg.Kíváncsiságból megnéztem, hogy mi van benne. Már egész jól kivehető volt a feje a kis állatnak, de szerintem már egy pár hete halott. Mert nemsokára ha minden igaz kelnek a többiek, és ő ehez viszonyitva elég fejletlen volt, kb.:5-6hetesnek felel meg.(Szeretném tisztázni, hogy a tojás már elpusztult!) Ha a képre rá mész, és az egér jobb oldalán rámész a kép megjelenítésére, úgy megtudod nézni a képet.2012 április 6.

Ma annak ellenére, hogy a nagy agámák külön voltak,a nőstényem lerakott 20db tojást.Hogy mennyi lesz termékeny majd kiderül. Mert párosodni nem láttam őket. Viszont a nőstény agámák sperma hordozok, így lehet hogy lesz benne jó tojás. Majd 3 hét múlva kiderül. A régebbi tojások szépen fejlődnek kb. április 20-30 között kelnek ki.

2012 március 12.

Ma megnéztem a tojásokat, mert most a mai nappal 3hete vannak bent a keltetőbe. És ilyenkorra már biztos meg lehet látni a terméketlen tojásokat. Volt is sajnos 4db, ebből 3-mat ki tudtam venni, a negyediket sajnos nem, mert hozzáragadt (amikor a nőstény lerakta a tojásokat) egy jó tojáshoz. És nem tudtam elvenni anélkül, hogy a jó tojás meg ne sérüljön. Majd meglátjuk, hogy mi lesz vele. A többi szépen fejlődik. A képen látszik melyik a rossz tojás mert kisebb és egy kicsit sárgább. Remélem a többivel nem lesz gond.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!