Bejelentés


Szakállas agáma,-Hüllők


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Két hetes agáma tojás megvilágítva. A tojásban már jól kivehető az élet kezdete.

 

2013.03.26.  2 hetes agáma tojás.

 

2013. Április 09.

Sajnos most nem sikerült valami jó fényképet csinálni. De annyi változás történt, hogy az a kis sötét folt a tojás oldalán, eltűnt és valószínű az embrió tojás alján van. Remélhetőleg két hét múlva jobb képet sikerül csinálnom.

 

2013.04.09. 4 hetes agáma tojás.

 

2013 Április 23.

Hát sajnos most sem sikerült a legjobban. Pedig most megpróbáltam alulról is. De ott szinte egy teljes pirosságot kaptam, ami jól tükrözi a vér ellátást. Oldalról fényképezve egyre tisztább. Néhány tojás alján látszik egy kis sötétebb árnyalat, de ezt nem tudtam lefotózni, mert a géppel nem tudtam olyan szögben rá látni. Remélem a következőnél nagyobb sikerem lesz.

 

2013.04.23. 6 hetes agáma tojás.

 

A tojásba való fejlődés során el pusztult kicsi agáma Kb.: 5-6 hetes.

Kettő tojás volt össze ragadva.  Az egyik terméketlen a másik jó.  Nem lehetett szét szedni.  Sajnos a terméketlen tojás megfertőzte a jó tojást  És ezért a kicsi el pusztult.

 

2013. Május 4.

8hetes agáma tojás. Már jól kivehető az állat farka (ahol a piros csíkot húztam az alsó képen).
A tojásokban az embriók sokat mozognak. Ez az utolsó kép, amit készítek, mert azt olvastam, ha kelés előtt  megvilágítják a tojásokat. Akkor koraszülés is előfordulhat.

 

 

 

2013 Május 11.

Kelés előtti agáma tojás, mellé rakva frissen lerakott agáma tojás. A tojások a keltetés alatt több millimétert növekszenek.

 

 

2013 Május 22.

 

Végre kelnek a kicsi agámák. Az első 05. 16. kelt és még mindig folyamatosan kelnek. Elégé széthúzzák. Jelenleg 6db van tejesen kint 2 éppen kel 4 tojásra még várunk.

 

 

 

 

 

Vissza tartott agáma tojás ultrahangos képe. (2db)

 

Kis agámák nevelése az elején:
Amikor ki kelnek a kicsik és tejesen kibújtak a tojásból. Ki szoktam venni egy tejesen tiszta terráriumba, 30°C-35°C-on, UV-lámpa feltétlenül szükséges. Ajzatnak papírtörlőt használok. Mert néha nem zárult be tejesen a hasuk és nehogy valami fertőzést kapjanak. Meg amikor etetem őket, az elején még elég ügyetlenek. Véletlenül se esznek, homokot mikor mellé harap a kajának. Kínálni kell folyamatosan őket kajával. De általában a 3. , 4. napon álnak neki enni. A legjobb a légy méretű tücsök. De azt én úgy adom nekik, hogy kis ollóval levágom a két hátsó (ugró) lábukat így nem tudnak el ugrani. Mert különben nagyon gyorsak és a kicsiknek, elmegy a kedvük a vadászattól. Szoktam még kínálni nekik viasz molylárvát. Meg frissen vedlett lisztkukacot, ami még tejesen fehér. Az utóbbinak tudom nem jó a tápértéke, De csak azért szoktam berakni, mert ők lassúak és, hogy el kezdjenek vadászni. Amint neki álltak kajálni akkor magas tápértékű rovarral kel etetni (tücsök, csótány a legmegfelelőbb.) Többször kell, őket etetni kb. 3 szór, mert ha éhesek maradnak meg csíphetik egymás végtagjait. Az meg nem a legesztétikusabb. Itatni naponta ittas injekció fecskendőből. Meg rakjunk be nekik befőttes tetőbe vizet abból ők is tudnak inni.

 

Terrárium.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!